Hladilnik je shramba za naše preživetje

Hladilnik je shramba za naše preživetje

Skoraj vse, kar danes kuhamo doma za kosilo pride vsaj polovica stvari za jed, ki jo pripravljamo, iz hladilnika. Hladilnik ohranja hrano in njeno življenje, da zdrži kar se le da dolgo, ni pa večna.

V hladilniku hranimo: sok, mleko, radenska, namazi, omake, zelenjava, maslo, sir, salame, jajca, in še mnogo drugih svari. Vse te stvari so namenjene, da jih pojemo, pripravimo v nekem obroku, namažemo na kruh, nalijemo v kozarec, in podobno. Zelo pomembno je da vemo vse datume, kdaj čemu poteče rok, da se odstrani iz hladilnika čim prej, da ne pride do kakšnih nepotrebnih vonjev iz hladilnika, ki se jih je zelo težko znebiti. Pazimo da je vse v roku in da nam kaj ne zgnije v hladilniku, saj se lahko vse to navleče na ostala živila, ki so notri.

Hladilnik je potrebno vsake toliko časa malo počistiti in hkrati lahko naredimo neko inventuro. Se pravi damo vse stvari iz hladilnika, hladilnik počistimo in ko dajemo stvari nazaj noter, pregledamo datume oziroma preverimo če je vse še dobro ali pa je kaj zgnilo. Tisto kar je tik pred rokom se potrudimo porabiti čim prej ostalo pustimo v hladilniku do naslednje rabe.

Hladilnik je najpomembnejša stvar v kuhinji, kjer se shranjuje naša hrana in ostane kar se le da sveža. Kar ne gre v omare, gre v hladilnik. Če v trgovini kupimo nekaj iz hladilnika, potem avtomatično vemo da ko pridemo domov, gre to v hladilnik. Kar nismo kupili iz hladilnika ne gre v hladilnik.

Nekateri ljudje dajejo tudi stvari, ki niso za v hladilnik v hladilnik in načeloma ni nič narobe s tem. Večji problem je, če ne damo stvari ki so za v hladilnik v hladilnik, ker te stvari pa se lahko pokvarijo takoj. Če imamo dovolj velik hladilnik, lahko damo notri karkoli želimo. Velikokrat ljudje radi dajo čokoladne stvari v hladilnik. Tudi če gre za piškote ali samo čokolado, kar ni potrebno dajati v hladilnik, ampak poleti ko je vroče se seveda lahko vse stopi in če je prostor v hladilniku, zakaj ga ne bi izkoristili.